MACA- roślina zawiera białko,węglowodany,aminokwasy,żelazo ,wapń, kwasy tłuszczowe (kwas linolenowy, palmitynowy i oleinowy), sterole,witaminy(A.B1,B2,B6, C, E) i sole mineralne (Ca, Fe, Cu. Zn, Mn, K, Na, J ), garbniki, saponiny, taniny, fitohormony.
Wzmacnia organizm, zwiększa sprawność psychofizyczną, opóźnia procesy starzenia, łagodzi objawy zaburzenia czynności układu rozrodczego i objawy menopauzy. Pozyskiwana w specjalnym procesie, bez konserwantów, prażona bez utraty właściwości odżywczych, stosowana przez naszych czołowych sportowców (zastrzeżona receptura), przeciwdziała osteoporozie. Poprawia pamięć, uczenie się. Zwana "peruwiańską viagrą"...
Ze względu na wyjątkowe wartości odżywcze amerykańska NASA wpisała Macę na listę żywności kosmonautów.
Macę można brać cały czas, szczególnie po 50 roku życia, poprawia się również wzrok, po 2 tyg. znikają lęki jeśli ktoś ma np. nerwicę.
Lepidium meyenii - badania Pub med.
Maca (Lepidium meyenii) – działanie
adaptogenne – substancja, która wzmaga niespecyficzną odporność organizmu, ułatwiając jego adaptację do stresu środowiskowego
energetyzujące
tonizujące
wzmacniające siłę organizmu
immunostymulujące
odżywcze
balansujące układ hormonalny – stres, tarczyca
Maca (Lepidium meyenii) – wiadomości ogólne
opisana po raz pierwszy przez Gerharda Walpers'a w 1843 r
pierwsze uprawy 2000 lat temu – Inkowie
pierwsze wzmianki – 1600 r p.n.e.
Organizacja ds. Żywności i Rolnictwa (FAO)- środek rozwiązujący problemy odżywcze
kilka lat później FAO ogłosiły potrzebę popularyzacji i zalecenia świadomej konsumpcji tej rośliny przez ludzkość.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.